Twitteraars over de rooie door bruiloftsgrap

Een flauwe grap van vrienden van een bruidspaar in Winschoten leidde zaterdag door een overijverige passant tot grote verontwaardiging op de sociale media.

Het bruidspaar was met een feestelijk versierde Fiat 500 naar het gemeentehuis gekomen. Het gemeentehuis van Winschoten staat in voetgangersgebied, dat normaal gesproken niet voor auto’s toegankelijk is. Bruidsauto’s krijgen een ontheffing.

Terwijl het bruidspaar al binnen was, hadden vrienden voor de grap een echt ogende bekeuring van 370 euro onder de ruitenwissers gedaan. Daarna gingen ze zelf ook naar binnen om van het jawoord getuige te zijn.

Een voorbijganger zag even later de boete en was zo verontwaardigd over de bekeuring, dat hij er een foto van maakte en die via facebook en twitter verspreidde. Het bericht ging binnen de kortste keren ‘viraal’. Zoals sommige sociale-mediagebruikers normaal vinden, werden de tweets voorzien van de nodige niet mis te verstane typeringen aan het adres van de politie en de gemeente Oldambt. Burgemeester Pieter Smit van Oldambt, zelf actief op twitter, ontkrachtte het misverstand.

Een groot aantal tweets was toen echter al een eigen leven gaan leiden op sociale media, dus het gescheld en getier ging daar nog een tijdje door.

Nieuws

menu