UMC Groningen wordt vanaf maandag ingezet voor massavaccinatie: tot 1000 vaccinaties per dag

Foto: ANP

De vaccinatiefaciliteit van het UMCG wordt vanaf maandag ingezet voor massavaccinatie: er kunnen 500 tot 1000 vaccinaties per dag worden gezet.

Dat meldt GGD Groningen.

De vaccinatiestraat van het UMCG zit aan de noordkant van het UMCG-terrein in een apart gebouw, aan de Vrydemalaan 15.

GGD Groningen zegt ‘alle zeilen bij te zetten’ in de boostercampagne. ‘Na de opschaling die al was is ingezet kwam afgelopen week het verzoek van VWS om extra te versnellen in verband met de oprukkende Omikron-variant van het coronavirus. Aanleiding voor GGD Groningen om in samenspraak met huisartsen, Veiligheidsregio en de gemeenten te kijken hoe we in onze regio verder kunnen versnellen.’

11.000 vaccinaties per dag

Door samen te werken met huisartsen – die eigen kwetsbare patiënten kunnen vaccineren – en het UMCG en openingstijden te verruimen denkt de GGD ‘in de loop van deze week 11.000 vaccinaties per dag te kunnen zetten’.

Huisartsen die zelf patiënten kunnen vaccineren nodigen deze uit. ‘Patiënten wordt dringend gevraagd niet zelf contact op te nemen met de praktijk.’

1967 of eerder

Op dit moment kan iedereen geboren in 1967 of eerder, die tenminste drie maanden geleden de laatste prik heeft gehad een afspraak maken voor een boosterprik. Dit kan alleen op (bij voorkeur online gemaakte) afspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu