UMCG deelt hartjes van zeep uit in Groningen. 'Omdat we met z’n allen onze handen stuk wasten. En voor elkaar zorgden'

Mensen applaudisseren bij het UMCG aan het begin van de coronacrisis. Foto: Geert Job Sevink

Het UMCG deelt donderdagochtend hartjes uit. Daarmee wil het ziekenhuis de waardering uiten voor de steun, het geduld en de zorg die we de afgelopen anderhalf jaar ervaren hebben. ,,Van onze collega’s, onze patiënten, onze naasten, van de hele regio.”

In anderhalf jaar zijn bijzondere dingen tot stand gekomen. Er is keihard gewerkt door velen, maar het was ook een periode waarin veel niet kon en niet doorging. Waarin mensen elkaar niet konden zien. ,,Een tijd van eenzaamheid voor sommigen, van een operatie die steeds weer werd uitgesteld. Van zorgen om gezondheid of van verdriet om een dierbare die aan corona overleed. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal.” Op  umcg.nl/hartjevoorjou  zijn een aantal verhalen te lezen.

Nog niet voorbij

Daar staat het ziekenhuis op donderdagochtend bij stil. Mensen die naar het UMCG komen, krijgen van het ziekenhuis een hartje van zeep. ,, Omdat we met z’n allen onze handen stuk wasten. En voor elkaar zorgden”, aldus het ziekenhuis.

Hartje voor iedereen

Je kunt zelf ook je hart laten spreken. Via  umcgkaartje.nl  is het mogelijk een kaartje naar iemand te sturen en ze te laten weten dat je aan hen denkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu