UMCG in Groningen scherpt maatregelen aan vanwege corona. Patiënt mag nog maximaal één bezoeker (met medisch mondkapje) per dag ontvangen

Het UMCG in Groningen. Foto: DvhN

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) verscherpt de veiligheidsmaatregelen rondom corona in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis doet dit naar aanleiding van de persconferentie van zaterdag en de zorgen die er zijn over de snelle opmars van de omikron-variant.

Eén bezoeker per dag

Om het coronavirus buiten de ziekenhuismuren te houden, wordt het aantal bewegingen in het UMCG tot een minimum beperkt. Voor patiënten betekent dit dat zij nog maar één bezoeker per dag mogen ontvangen.

Voor het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP), het Beatrix Kinderziekenhuis, de intensive care-afdelingen en de Covid-afdelingen gelden andere bezoekregeling. Eventuele bezoekers wordt geadviseerd hiernaar op de betreffende afdelingen te informeren.

Medisch mondkapje

Alle bezoekers worden bovendien geacht medische mondkapjes te dragen; deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis. Eigen mondkapjes, de zogeheten communitymasks, zijn niet langer toegestaan in het UMCG.

Het UMCG roept mensen verder op alleen naar het ziekenhuis te komen wanneer ze een afspraak hebben of bij iemand op bezoek gaan, en dus niet om te winkelen in de AH-to-go of de drogist.

Nieuws

Meest gelezen

menu