UWV: 'Forse toename WW-uitkeringen in Groningen'

Foto: Archief DvhN

Het UWV meldt dat het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen fors is toegenomen. In de maand april tijd nam het aantal Groningers met een WW-uitkering toe met 12,5% ten opzichte van de maand daarvoor.

De toename komt met name door horecapersoneel en uitzendkrachten die zonder werk zijn komen te zitten. De uitbraak van het coronavirus en de intelligente lockdown zorgen voor minder werkgelegenheid in onder andere deze beroepen.

Jongeren tot 27 jaar vooral de dupe

Eind april telde Groningen 10.326 WW-uitkeringen. Dat is 3,4% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in april toe met 1.148 uitkeringen (12,5%) ten opzichte van vorige maand. Volgens het UWV zijn het met name jongeren tot 27 jaar die in vergelijking met vorige maand vaker een WW-uitkering ontvangen. Zij werken veel in de meest getroffen sectoren.

Ook in vergelijking met vorig jaar stijgt het aantal WW-uitkeringen. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Groningen 1.207 hoger (13,2%). Het is voor het eerst in ruim drie jaar dat het aantal WW-uitkeringen hoger ligt dan een jaar geleden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu