Ruim honderd woningen op Ubbensterrein in het centrum van Delfzijl. Het gebied heet straks Kroonstad (net als vroeger)

Op het Ubbensterrein in het centrum van Delfzijl worden nieuwe woningen gebouwd. Het project draagt de naam Kroonstad, de naam die de buurt vroeger droeg.

Ontwikkelaar Heuvelman Projecten en Adema Architecten willen hier op het voormalige Ubbensterrein en op de Actionlocatie aan de overkant ruim honderd huizen bouwen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het wordt een mix van koop, huur en sociale huur.

Ontwikkelaar Heuvelman Projecten en Adema Architecten willen hier op het voormalige Ubbensterrein en op de Actionlocatie aan de overkant ruim honderd huizen bouwen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het wordt een mix van koop, huur en sociale huur. Foto: Brandsma en De Jong

Het Ubbensterrein en de Actionlocatie vormen met de sluizen de overgang tussen Delfzijl en het veel oudere wierdedorp Farmsum. Het terrein ligt tussen het Oude Eemskanaal en Damsterdiep. Op het Ubbensterrein stond jarenlang een houtzagerij en daarvoor was het onder meer een scheepswerf en een steenfabriek.

Nieuws

menu