Ruim honderd woningen op Ubbensterrein in het centrum van Delfzijl. Het gebied heet straks Kroonstad (net als vroeger)

Op het Ubbensterrein in het centrum van Delfzijl worden nieuwe woningen gebouwd. Het project draagt de naam Kroonstad, de naam die de buurt vroeger droeg.

Ontwikkelaar Heuvelman Projecten en Adema Architecten willen hier op het voormalige Ubbensterrein en op de Actionlocatie aan de overkant ruim honderd huizen bouwen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het wordt een mix van koop, huur en sociale huur.

Ontwikkelaar Heuvelman Projecten en Adema Architecten willen hier op het voormalige Ubbensterrein en op de Actionlocatie aan de overkant ruim honderd huizen bouwen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het wordt een mix van koop, huur en sociale huur. Foto: Brandsma en De Jong

Het Ubbensterrein en de Actionlocatie vormen met de sluizen de overgang tussen Delfzijl en het veel oudere wierdedorp Farmsum. Het terrein ligt tussen het Oude Eemskanaal en Damsterdiep. Op het Ubbensterrein stond jarenlang een houtzagerij en daarvoor was het onder meer een scheepswerf en een steenfabriek.

Ontwikkelaar Heuvelman Projecten en Adema Architecten willen hier en op de Actionlocatie aan de overkant ruim honderd huizen bouwen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het wordt een mix van koop, huur en sociale huur. Makelaarskantoor Brandsma en De Jong gaat de woningen verkopen. Het project gaat gefaseerd in de verkoop.

Herontwikkeling Delfzijl Centrum Zuidoost

De plannen voor de herontwikkeling van het gebied zijn onderdeel van het veel grotere project Delfzijl Centrum Zuidoost . Het nieuw te bouwen ‘cultuurcluster’ waar Theater de Molenberg, Partycentrum de Bolder en de bibliotheek plaats voor maken, valt hier ook onder.

Bij het kantoor van Brandsma en De Jong zijn ze enthousiast over de plannen. Op Facebook staat: „We durven wel te stellen dat we met Kroonstad iets gaan toevoegen aan Delfzijl wat we nog niet - voldoende - hebben.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu