Uitbraak corona in Dokkum nog niet gestopt. GGD telt vier nieuwe besmettingen na feestje en doet dringende oproep: houd ook in buitenlucht anderhalve meter afstand

Mensen zitten op het terras in Dokkum, in 2020. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Het aantal positief op corona geteste personen dat betrokken is bij de uitbraak van corona in Dokkum, is opgelopen tot 18. Zondag zijn er nog vier jongeren bijgekomen die positief op het virus getest zijn. De personen komen uit dezelfde groep, waartoe ook enkele jonge Groningers behoren. Een feestje in huiselijke kring was de besmettingshaard.

GGD Fryslân houdt rekening met nog meer besmettingen, omdat een aantal mensen die op het feestje waren een afspraak hebben gemaakt voor een test. Die testen worden de komende dagen uitgevoerd.

Verspreiding vond zeer waarschijnlijk buiten op terras plaats

Zaterdag werd al gemeld dat bron- en contactonderzoek heeft duidelijk gemaakt dat zeer waarschijnlijk verspreiding van het virus op een terras in de buitenlucht plaatsvond. Daarbij is te weinig afstand gehouden. De GGD doet daarom nogmaals de oproep ook in de buitenlucht de anderhalve meter afstand na te leven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu