Felle brand verwoest erotische massagesalon in Groningse Oosterparkwijk: veertig woningen ontruimd

Een felle brand die tot in de wijde omtrek te zien was heeft gisteravond een erotische massagesalon in de Groningse Oosterparkwijk in de as gelegd. Vanwege de enorme rookontwikkeling werden veertig woningen in de omgeving ontruimd.

De bewoners zijn opgevangen in garagebedrijf KwikFit aan het Damsterdiep. Van daaruit werd gezocht naar opvanglocaties waar de mensen de nacht door konden brengen. Rond drie uur vannacht konden alle bewoners weer naar huis. De brandweer begon in samenwerking met een sloopbedrijf met nablussen.

De flinke rookontwikkeling zorgde ervoor dat mensen niet in hun eigen woningen konden blijven. De lucht was mogelijk te vervuild.

Op straat stonden Joep Kwak en zijn vriendin Laura Reitsma af te wachten. Ze wonen in het appartementencomplex naast het tankstation aan de Oliemuldersweg, dat vlak bij de massagesalon ligt.

 

,,Het leek eerst niet zo erg", vertelt Kwak. ,,We werden rond elf uur wakker van sirenes maar zagen alleen een beetje rook uit het gebouw komen. We zijn weer gaan slapen en rond kwart over twaalf werd op onze deur gebonkt. We moesten het huis uit. We hopen dat we er straks weer in mogen, morgen moeten we weer op tijd aan het werk."

Geen gewonden

Bij de brand vielen geen gewonden: er was niemand meer in het pand aanwezig. Het gaat om het pand van Salon Delight; een erotische massagesalon.

De brand werd omstreeks elf uur donderdagavond gemeld. De brandweer schaalde vrij vlot op naar middelbrand. De politie sloot de omgeving grotendeels af om de brandweer veilig haar werk te kunnen laten doen. Omstreeks half twaalf werd de brand uitslaand en werd ook opgeschaald naar zeer grote brand.

Iets na middernacht was de brand onder controle. Rookontwikkeling bleef een probleem voor de omgeving. Van het pand is weinig meer over. Het lijkt erop dat omliggende panden gespaard zijn gebleven.

Door de aanzienlijke rookontwikkeling raadde de brandweer mensen in de omgeving aan ramen en deuren gesloten te houden.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk.

 

Nieuws

menu