Uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woning in Paterswolde

Even na half elf was er nog sprake van een uitslaande brand in Paterswolde. Foto: Van Oost Media

De bovenverdieping van een vrijstaande woning aan de Meerkoetlaan in Paterswolde is vrijdagavond bij een uitslaande brand volledig verwoest.

Het vuur ontstond rond kwart voor negen. Kort daarna kwam de brandweer met meerdere bluswagens en een hoogwerker ter plaatse.

De brand zou zijn ontstaan op de eerste verdieping van de woning, waarna het vuur over sloeg op de kap. Bij de brand komt veel rook vrij.

Gat in dak om vuur te blussen

Aanvankelijk schaalde de brandweer op naar een grote brand, maar rond half elf was er volgens woordvoerder Esther Klap van Veiligheidsregio Drenthe nog sprake van een middelbrand, ondanks dat het vuur moeilijk te bestrijden is.

,,Het gaat om een complex pand. We laten het vuur boven in de woning gecontroleerd branden, om zo via een gat in het dak van bovenaf met twee hoogwerkers het vuur te blussen.”

Klap bevestigt dat de bovenverdieping van de woning inmiddels als verloren beschouwd moet worden. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.

Niemand was thuis

Volgens omstanders was er niemand thuis, maar er staan wel ambulances rondom de woning.

Toen voorbijgangers het vuur ontdekten, probeerden zij nog te blussen met een tuinslang, maar dat bleek tevergeefs. Zeker toen zij naar eigen zeggen geen hulp van buurtbewoners kregen. De brandweer heeft hen vervolgens weggestuurd.

De politie heeft de Meerkoetlaan en de nabije omgeving - waaronder de Groningerweg - afgezet.

Vanuit Groningen wordt via een watertransport de aanwezige brandweervoertuigen van voldoende bluswater voorzien.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu