Uitslaande brand in zorgboerderij Middelstum: schuur verwoest, woning gered (update)

Brand in Boerderij Fraam, zorgboerderij in Middelstum. Foto: De Vries Media

In een zorgboerderij aan de Fraamweg in Middelstum is in de nacht van zondag op maandag rond 1.15 uur brand uitgebroken.

Het vuur was al snel uitslaand, de brandweer schaalde in korte tijd op naar 'grote brand'. De brandweer ging met meerdere voertuigen naar de boerderij, waaronder een hoogwerker en groot watertransport.

Korpsen uit Middelstum, Bedum, Baflo en Groningen bestreden de brand. Rond 4.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Volgens de brandweer is asbest vrijgekomen. 

Bewoners in veiligheid

In het pand waren twee personen aanwezig, zij hebben zich in veiligheid kunnen stellen. De bewoners hebben de brandweer gewaarschuwd.

Volgens Harmen Kuijer, woordvoerder van de brandweer ter plaatse, is de schuur bij de boerderij door het vuur verwoest. Dit vuur liet men gecontroleerd uitbranden.

Woning lijkt niet in gevaar

Het doel was om de woning bij de boerderij te sparen. Dat is gelukt, meldde de brandweer kort voor half vier. De windrichting was ook een gunstige factor, aldus Kuijer.

Voor zover bekend, waren er in de schuur geen dieren aanwezig.

NL Alert

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. De rook trok richting Middelstum. De brandweer adviseerde bewoners deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie in de woning uit te schakelen.

Om bewoners van Middelstum te waarschuwen heeft de brandweer een NL Alert verstuurd.

Zorgboerderij Fraam

De grote brand brak uit in Boerderij Fraam, een zorgboerderij voor dagbesteding voor mensen met een beperking.

In dorpen in de omgeving, zoals Stedum, was de brand ook zichtbaar.

 

Nieuws

menu