Rechtbank legt 8 jaar en tbs met dwangverpleging op in horror zedenzaak (vijftien mannen verkrachten 13-jarig meisje)

De rechtbank heeft een 45-jarige man uit Winschoten veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging wegens ernstig zedenmisdrijven.

De man heeft gedurende twee jaar zijn toen 13 (en 14) jaar oude nichtje stelselmatig verkracht. Ook dwong hij het meisje vergaande seks te hebben met andere mannen. Mensenhandel, aldus de rechtbank.

Ten minste tweehonderd keer


Uit het strafdossier kan worden opgemaakt dat het meisje ten minste tweehonderd keer is verkracht door vijftien verschillende mannen. Soms moest ze vooraf drugs gebruiken. Zeven mannen zijn door de politie getraceerd. Zij moeten later terechtstaan.

Er is volgens het Openbaar Ministerie door die mannen niet betaald. De verdachte eiste dat het kind opnames maakte van de seks die ze met anderen had. Dat filmpje moest ze dan bij hem inleveren.

Verdachte heeft bekend

De verdachte heeft de beschuldigingen bekend, maar ontkent dat hij het meisje heeft gedwongen. ,,Ze stemde ermee in en nam soms ook het initiatief. Ze wilde het zelf ook. Ze is niet zo onschuldig als ze lijkt”, zei de verdachte tijdens de rechtszaak tegen de rechters.

De rechtbank zegt dat instemming van een minderjarige niet betekent dat de feiten daarmee niet strafbaar zijn. Verdachte heeft haar overigens wel degelijk gedwongen, aldus de rechtbank. Zo dreigde hij filmpjes van haar online te zetten. De rechtbank noemt de verdachte harteloos.

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De man is de oom van het slachtoffer. Toen het meisje 15 jaar was stapte ze naar de politie. Ze is inmiddels 16 jaar.

Schadevergoeding

Naast de straf moet de man een schadevergoeding van 100.000 euro aan het slachtoffer betalen. Ze had 125.000 euro geclaimd. Het OM vond dat dit bedrag kan worden toegewezen. Niet eerder is door de rechtbank in Groningen zo’n hoog bedrag aan smartengeld toegekend.

Zeven mannen vervolgd die seks hadden met 13-jarig meisje

Nieuws

Meest gelezen

menu