Unanieme steun voor wethouders Westerwolde

Waarnemend burgemeester Leendert Klaassen (links) wordt welkom geheten door de senior onder de raadsleden, PvdA’ er Henk Brouwer

De vier wethouders van de kersverse gemeente Westerwolde zijn dinsdagavond met unanieme steun van de gemeenteraad benoemd.

Dat gebeurde in uitgaansgelegenheid Zaal 12 in Vlagtwedde. Daar werd eerst de gemeenteraad zelf geïnstalleerd door waarnemend burgemeester Leendert Klaassen.

Schriftelijk

Daarna moesten de negentien leden schriftelijk laten weten of ze akkoord gingen met de benoeming van Giny Luth, Harrie Brunen, Bart Huizing en Wietze Potze tot wethouder. Iedereen, ook de oppositiepartijen CDA, VVD, GroenLinks en Partij voor de Dieren, zeiden ja.

Coalitie

Luth en Brunen zijn lid van Gemeentebelangen Westerwolde, Huizing en Potze van de PvdA. Beide partijen hebben de meerderheid in de gemeenteraad en hebben een coalitie gevormd. Hun plannen voor de komende jaren worden in februari door de gemeenteraad besproken.

Toegejuicht

Westerwolde werd op 1 januari ‘geboren’ door de fusie van Vlagtwedde en Bellingwedde. Een fusie die, zo stelde ook Klaassen, door veel inwoners van die twee gemeenten wordt toegejuicht. Hij zei het een eer te vinden mede leiding te geven in de beginperiode van die gewenste gemeente.

Nieuws

menu