Universiteitsmuseum gaat kiezelharde strijd aan met Groninger Museum: Wij hebben ook 'rolling stones' (en ze zijn nog véél ouder)

Beeldbewerking: DVHN

Het Groninger Museum staat met de expositie Unzipped van The Rolling Stones in het middelpunt van de belangstelling. Maar het Universiteitsmuseum mengt zich op de dag van de opening op ludieke wijze in de keiharde strijd om aandacht. 'We hebben veel meer te laten zien dan alleen wat oude stenen'.

Hoewel het Universiteitsmuseum de collega's van het Groninger Museum in een melig draadje op Twitter alle succes wenst met de expositie, wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de eigen 'stones'-verzameling aan te prijzen.

'The Rolling Stones', zo maakt het Universiteitsmuseum voor eens en altijd duidelijk, zijn bij 'onze vrienden' van het Groninger Museum te zien. Maar 'rolling stones', zonder 'the' en hoofdletters dus, zijn dan weer in al hun pracht en praal te bewonderen in de Oude Kijk in 't Jatstraat.

De stenen zijn bovendien stuk voor stuk heel wat jaartjes ouder dan de leden van de Stones. Zo wordt er een foto getoond van een klein exemplaar dat in 1893 werd binnengehaald door een professor van de Rijksuniversiteit Groningen.

'We know you can't always get what you want'

'We know you can't always get what you want, but this professor wanted this stone, and he got it', is de Engelstalige verwijzing naar de tekst van een van de grotere Stones-hits.

Het Universiteitsmuseum, dat de collectie van de Rijksuniversiteit Groningen beheert, sluit het draadje af met een uitnodiging om vanaf dinsdag 24 november - de dag van de heropening - vooral weer langs te komen. 'We hebben veel meer te laten zien dan alleen wat oude stenen'.

O ja, het Groninger Museum heeft inmiddels steengoed gereageerd op het Twitter-draadje. 'You guys rock!'

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
rolling stones
menu