Update (2): (Hoge)scholen en universiteit dicht

De Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool hebben voor de komende uren alle lessen afgelast in verband met de weersomstandigheden.

Ook in Friesland worden lessen van het hoger onderwijs afgelast. Zo hebben de NHL en Stenden alle lessen opgeschort tot 11 uur. De gebouwen van Stenden zijn wel open net als het gebouw van de NHL. De Hanze en RuG houden hun gebouwen gesloten.

De RuG heeft laten weten dat ze rond 12 uur heroverwegen of het veilig is om de lessen te hervatten, de Hanzehogeschool heeft alle lessen voor de hele dag afgelast.

Update 08.20 uur:
O2G2, het overkoepelend scholenbestuur van het openbaar onderwijs in Groningen, heeft alle leerlingen vrij te geven. Dit betekent dat hun 20 basisscholen, 10 middelbare scholen en 3 scholen voor speciaal onderwijs vandaag gesloten zijn.  ,,Het is gewoon niet verantwoord om de weg op te gaan, het is een ijsbaan", zegt woordvoerster Joyce Dekker.  Over morgen kan Dekker nog niets zeggen. ,,Dat is lastig inschatten, we houden het in de gaten en bekijken de situatie vanmiddag opnieuw."

Update 09.30 uur:
De Rijksuniversiteit Groningen blijft de hele dag gesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu