Update (2): Lichaam vermiste Jesse van Wieren gevonden

Foto: Ina Reitzema

De politie heeft het lichaam van de vermiste Jesse van Wieren gevonden in de tuin van een woning aan de Hoofdstraat van Kloosterburen. Dat meldt een betrouwbare bron.

Er zijn twee mensen aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Kloosterburen.

De politie breidde dinsdag het onderzoek bij de woning aan de Hoofdstraat verder uit. Er werd toen gezocht naar sporen van Van Wieren, die sinds nieuwjaarsnacht spoorloos was.

De politie wilde eerder woensdagmiddag nog niet bevestigen dat ze uitgaat van een misdrijf, maar de inzet van een groot aantal sporenexperts duidde daar wel op. Het Nederlands Forensisch Instituut is ook ter plaatse voor sporenonderzoek.

Honderden mensen deden eerder mee aan de zoektocht naar de vermiste man. Onder regie van de politie kamden ze de omgeving van zijn woonplaats Leens en van Kloosterburen uit. Er werd toen geen spoor van Van Wieren gevonden.

Update 16.30 uur:
Dinsdagavond ontstond het vermoeden dat er een lichaam in de tuin lag. De politie heeft woensdagmiddag het lichaam van Jesse hebben gevonden, nadat de tuin minutieus werd onderzocht. De twee mensen zijn dinsdagavond al aangehouden. De 25-jarige man is de bewoner van het huis, de 27-jarige vrouw zijn vriendin.

Update 19.10 uur:
De politie bevestigt dat het lichaam dat woensdag in de tuin aan de Hoofdstraat in Kloosterburen werd gevonden, inderdaad van Jesse van Wieren is. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend; sectie moet dat uitwijzen.

Nieuws

Meest gelezen

menu