Update (5): Ook Arriva-bussen rijden dinsdag niet meer

De NS-treinen rijden niet vanwege de ijzel. FOTO CORNÉ SPARIDAENS

De NS-treinen vanaf Groningen en Leeuwarden naar Zwolle kunnen dinsdagochtend door de ijzel niet rijden.

De NS heeft de hele nacht met lege treinen over het traject gereden om de route begaanbaar te houden. Dat mocht echter niet baten. Het lukt de treinen niet om van de perrons te komen.

De vertraging is volgens de NS meer dan een uur. De verwachting is dat dit tot 11.00 uur gaat duren.

De treinen van Arriva rijden wel, al moeten sommige noodgedwongen stoppen omdat NS-treinen het spoor blokkeren. De rit tussen Groningen en Zuidhorn is uitgevallen.

De bussen van Arriva in Friesland rijden niet, net als de Qliners van het bedrijf in Groningen en Drenthe.

Ook de bussen van Qbuzz blijven binnen.

Update 8.57 uur:
De Qliners van Arriva, de sneldiensten tussen grotere plaatsen, beginnen weer te rijden, zo meldt de vervoerder op Twitter. Ook het vervangend busvervoer tussen Nieuweschans en Leer wordt weer opgestart.

Update 10.30 uur:
De bussen van Qbuzz blijven vanwege het winterweer vandaag binnen. Dat meldt de vervoerder.

Update 11:56:
In het hele Noorden rijden de treinen van Arriva weer volgens de gewone dienstregeling. De beperkingen zijn verholpen, zo meldt het bedrijf op Twitter. De treinen van NS rijden vanaf Groningen nog niet. Vanaf station Assen rijden de treinen mondjesmaat richting Zwolle.

Update 13.35 uur:
Arriva meldt dat tussen Mariënberg en Coevorden - op de lijn Zwolle/Emmen - geen treinen rijden vanwege de weersomstandigheden.

Update 14.25 uur:
Niet alleen Qbuzz ook Arriva laat dinsdag geen bussen meer rijden. De vervoerder vindt het niet verantwoord. Woensdagochtend vroeg wordt gekeken of dan wel weer gereden kan worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu