Brandweer geeft sein 'brand meester' na explosie in pand Winschoten

Foto: Huisman Media

De brandweer rukte zondagochtend uit voor een explosie in een woning in Winschoten. De explosie vond plaats aan de Engelstilstraat, achter het voormalig politiebureau. Er is één gewonde gevallen. Na uren van blussen heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven.

Volgens de brandweer kwam zondagochtend een melding binnen van een woningbrand. Bij aankomst bleek het om een explosie te gaan. Er is veel schade aan de woning en de straat ligt bezaaid met puin. Het heeft alle schijn van een gasexplosie.

Gewonde

De brandmeer meldt dat er één gewonde is gevallen. Het slachtoffer heeft ernstige brandwonden opgelopen en is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Op het moment van de explosie waren er vijf personen in het huis. Vier mensen hebben zich laten onderzoeken door hulpverleners, maar hoeven niet naar het ziekenhuis.

Ongeluk

Volgens burgemeester Pieter Smit is er zover het duidelijk is sprake van een ongeluk. Dat meldde hij zondagmiddag op een persconferentie naar aanleiding van de brand.

Ontruiming en overslaande brand

Na de explosie is in de woning een forse brand ontstaan. Ook is er veel rookontwikkeling. De brandweer heeft inmiddels het signaal 'brand meester' gegeven.

Het gebouw waar de explosie plaatsvond en tien omliggende panden zijn inmiddels ontruimd. Er zijn gasmetingen verricht, maar er is geen gas gemeten.

De brand sloeg over naar een aantal omliggende panden. In totaal zouden er drie woningen vlam hebben gevat. Twee daarvan moeten als verloren beschouwd worden.

Bewoners die niet terug kunnen naar hun woning worden opgevangen in de sporthal aan de Mr. D.U. Stikkerlaan.

In het pand waarin de explosie plaatsvond heeft tot 2009 de elektronicazaak van Benni Drenth gezeten.  Drenth werd in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw bekend als zanger van de Gronings talige band De Pompers.

Video: Huisman Media

Nieuws

menu