Update: Meeste scholen blijven woensdag dicht

FOTO ARCHIEF DVHN

Veel basis- en middelbare scholen in Groningen blijven woensdag nog een dag gesloten in verband met het weer.

Onderwijsgroep O2G2 (openbaar) en VCOG (christelijk) in de stad Groningen zijn woensdag dicht. Eerder zouden alleen de eerste uren uitvallen, maar vanwege de verslechterde weersomstandigheden hebben de scholenkoepels besloten alle lessen te schrappen.

Drenthe
Veel scholen in Drenthe bekijken woensdagochtend of de lessen wel, niet of later doorgaan. De meeste scholen laten dat rond 7.00 uur weten via hun website, Twitter- of Facebookaccount. De lessen van het Esdal College met vestigingen in onder meer Emmen en Klazienaveen gaan gewoon door.

Universiteit
De Rijksuniversiteit Groningen gaat woensdag wel open vanaf 8.00 uur. Colleges en tentamens gaan door, evenals de geplande promoties. De Hanzehogeschool is dicht tot 10.00 uur en beslist woensdag rond 8.00 uur hoe de rest van de dag er uitziet. De Groningse vestiging van NHL Hogeschool is de hele dag gesloten.

Update 20.40 uur: In Assen blijven de scholen van Plateau Assen en COG Drenthe woensdag dicht, zo laat wethouder Maurice Hoogeveen weten op Twitter.

Update 21.50 uur: De scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen in Pekela, Oldambt en Bellingwedde blijven woensdag dicht.

Update 22.45 uur: De christelijke basisscholen van scholenkoepel VCPO Noord-Groningen, met onder meer vestigingen in Bedum en Winsum, blijven morgen gesloten.

Nieuws

Meest gelezen

menu