Update: Uitverkocht huis bij Oranjeleeuwinnen, maar toch veel lege plekken: waar waren de zakelijke relaties?

De zijde met de lege plekken. Foto: DvhN

Het Noordlease Stadion was helemaal uitverkocht toen de Oranjevrouwen dinsdag in Groningen speelden. En toch bleven heel veel stoeltjes onbezet. Hoe kan dat?

Het was een groot feest in het stadion toen Nederland het opnam tegen Noorwegen. Bijna alle tribunes zagen zwart van het oranje. Het huis was uitverkocht. Maar waarom waren er op de tribunes onder de skyboxen dan toch nog zoveel lege plekken?

Het viel ook bovenstaande Twitteraar op die in het stadion zat.

Een belletje met de FC Groningen-woordvoerder Richard van Elsacker. ,,Ja, we waren uitverkocht'', zegt hij. ,,Wie nog probeerde een kaartje te krijgen via bijvoorbeeld de Primera-winkels, kreeg dus te horen dat er niets meer beschikbaar was.''

Het ereterras voor zakelijke relaties

Voor hen was het extra wrang dat ze thuis vanaf de bank zoveel lege stoeltjes zagen. De verklaring? De lege plekken bevonden zich in het vak dat voor de zakelijke relaties bestemd was. ,,Het ereterras'', benoemt de woordvoerder. ,,Alle kaarten in het publieke segment waren verkocht.''

Wie had er dan op die stoeltjes moeten zitten? Zakelijke relaties dus. De meeste van die plekken waren gereserveerd door de KNVB, een kleiner deel door FC Groningen. Beide organisaties konden die kaarten verkopen, danwel weggeven. Of ze dat niet voldoende gelukt is, of dat de relaties niet zijn komen opdagen, blijft gissen.

De wave bleek een lastige opgave met zo'n tribune ertussen, blijkt uit bovenstaande video.

En toch: uiteindelijk was het een geslaagd feest, oordeelden veel fans. Zie bijvoorbeeld in deze video en in dit verslag over de 1-0 overwinning.

Er waren 19.500 mensen binnen, liet Bas Kammenga van de afdeling communicatie van FC Groningen weten in reactie op Twitter. Dat betekent dat er 3000 stoeltjes onbezet bleven: het Noordlease-stadion telt 22.500 plekken.

Update: De KNVB heeft laten weten dat er speciale businessarrangementen te koop waren via FC Groningen. ,,Deze arrangementen zijn niet allemaal verkocht'', zegt een woordvoerder van de KNVB. ,,Op de wedstrijddag zijn ook nog veel kaarten aan ons teruggegeven en er was aardig wat no show. Dat zijn de redenen dat die tribune helaas minder goed gevuld was.''

Nieuws

Meest gelezen

menu