Update: Weeralarm niet meer van kracht

Het KNMI heeft voor de provincies Groningen, Drenthe en Friesland dinsdag een weeralarm afgegeven. Er gold tot het middaguur code rood vanwege de ijzel. Inmiddels is dat afgezwakt tot code oranje. Die blijft tot vanavond elf uur van kracht.

Verkeer en vervoer
Op de wegen was het spekglad. De gladheid begint inmiddels af te nemen. De grote wegen zijn volgens Rijkswaterstraat weer redelijk goed begaanbaar . Maar, Rijkswaterstaat waarschuwt nog steeds. Ook Staatsbosbeheer zegt dat mensen het bos nog steeds moeten mijden. Ongelukken gebeurden relatief weinig , aldus de politie Noord-Nederland.

Het openbaar vervoer lag grotendeels plat. Mondjesmaat melden vervoerders dat bussen en treinen weer gaan rijden, al dan niet beperkt. De bussen van Qbuzz blijven wel de hele dag binnen. Lees hier de reportage vanaf station Assen.

Brieven en pakketten worden nauwelijks bezorgd, aldus PostNL .

Rijkswaterstaat is nog steeds aan het strooien. Op de website van de dienst staat een kaart waarop te zien is, waar de strooiwagens rijden. Weten hoe ijzel ontstaat? Lees hier het antwoord.

Ziekenhuizen en scholen
Ook ziekenhuizen hebben last van het winterweer. Sommige poli's bleven dicht, patiënten werden afgebeld of belden zelf af omdat ze niet naar de ziekenhuizen konden. Het UMCG kampte door een technische storing. Dat werd mogelijk veroorzaakt door de stroomdips , die ook vandaag nog aanhouden.

Vrijwel alle onderwijs in Groningen en Drenthe ging vandaag niet door. De RUG , hogescholen, middelbare scholen en basisscholen bleven dicht.

Ook veel nieuwjaarsrecepties die vandaag op de agenda stonden zijn afgelast.

Pret
Het winterweer brengt niet alleen storing en uitval. Op de straten wordt druk geschaatst. In Vlagtwedde is een heuse elfflessentocht georganiseerd. Op de Ericalaan in Leek worden dinsdagavond wedstrijden kortebaanschaatsen gehouden om 19.00 uur. In Noordlaren wordt de ijsbaan aangelegd ter voorbereiding van de eerste marathon op natuurijs.

Laatste nieuws
Klik hier voor ons liveblog over het weeralarm met de laatste updates. Bekijk ook de eerste fotoserie .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu