VV SJS neemt kunstgrasveld van Heracles Almelo over

Foto: Shutterstock

De voetballers van VV SJS kunnen binnenkort op een nieuw kunstgrasveld spelen: de gemeente Stadskanaal heeft een veld van Heracles Almelo overgenomen.

Het ‘nieuwe’ veld kan naar verwachting nog 12 jaar mee en vervangt het recent afgekeurde veld van SJS. ‘Dit was een eenmalige kans die we niet konden laten lopen en waarmee we een groot aantal teams weer hun sport kunnen laten beoefenen,’ vertelt wethouder Goedhart Borgesius (VVD).

Afgekeurd veld SJS

Het veld van SJS zou aanvankelijk deze zomer worden vervangen vanwege de zeer slechte staat. Door de financiële situatie van de gemeente was het echter nog maar de vraag of het veld volgend jaar vervangen kon worden. Het veld werd deze al afgekeurd en renovatie was geen optie meer. Hierdoor raakten een groot aantal teams hun trainings- en wedstrijdveld kwijt. Ook waren er niet genoeg vervangende velden, waardoor een paar teams uit de competitie dreigden te worden gehaald.

De gemeente spreekt van een ‘eenmalige kans’ om een veld van eredivisiekwaliteit over te nemen. ‘Ik verwacht niet dat we een dergelijke actie nog eens kunnen doen,’ aldus Marc Verschuren, wethouder sport.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu