VVD Oldambt wil een extra strik om afspraak Ulsderbrug

De Ulsderbrug bij Klein Ulsda. Foto: Huisman Media

Het onderhoud aan - en renovatie van de Ulsderbrug mag niet eerder plaatsvinden vanaf het moment dat de Booneschanskerbrug weer in gebruik genomen kan worden.

Daarvoor pleit de VVD Oldambt in een motie die dinsdagavond in de raad van Oldambt aan de orde komt. De meerderheid van de partijen steunt de motie. Wethouder Bard Boon (PvhN) zegt dat hij aan dit verzoek al eerder tegemoet is gekomen. ,,Na overleg met wethouder Huizing van Westerwolde, want de Ulsderbrug is zowel van Oldambt als Westerwolde, is dat afgesproken. Waarom er nu een motie moet worden ingediend vind ik een beetje vreemd.”

Brug eind dit jaar weer in gebruik

Harold de Groot vindt dat er nog ‘een extra strik om de afspraak moet komen’. De VVD fractievoorzitter hamert er verder op dat beide gemeenten in de communicatieve sfeer scherp moeten zijn. ,,En dat afspraken over herstel van de Ulsderbrug, qua tijdstip in overleg met betrokken inwoners en agrariërs moet worden genomen. De raad van Westerwolde bespreekt de motie in de mei vergadering. Deze week wordt bekend wie de klus aan de Booneschanskerbrug gaat uitvoeren. Boon verwacht dat de brug eind van dit jaar weer gebruikt kan worden.

Het was aanvankelijk de bedoeling om de Ulsderbrug in Klein Ulsda al in maart op te knappen. Na heftig verzet van inwoners werd besloten deze brug te gebruiken tot het moment dat de andere brug weer te gebruiken is.

Nieuws

Meest gelezen

menu