VVD Westerkwartier wil af van eigen fractievoorzitters

Het bestuur van VVD-afdeling Westerkwartier heeft de fractievoorzitters van Marum en Grootegast verzocht hun zetels op te geven.

Het gaat om Harry Stomphorst (Marum) en Gert van Werven (Grootegast). Beiden staan aan de wieg van de oprichting van de lokale partij Sterk Westerkwartier. Stomphorst is lijsttrekker van de nieuwe partij en Van Werven bestuursvoorzitter. Van Werven neemt ook plaats op de kieslijst.

‘Geen verantwoording’

Het VVD-bestuur vindt die functies niet verenigbaar met hun werk als raadslid tot 1 januari en wil dat ze aftreden. Stomphorst zegt verbaasd te zijn over het verzoek van het VVD-bestuur maar is er naar eigen zeggen niet boos over. ,,Zo’n wijze van reageren moet het bestuur zelf weten. Aan dit bestuur ben ik geen verantwoording schuldig.’’

Onvrede

Stomphorst en Van Werven besloten kortgeleden tot de oprichting van de nieuwe lokale partij. Dat was uit onvrede met de plek op de kieslijst die selectiecommissie en bestuur van de VVD hen had toebedeeld.

Lovend

In het persbericht dat woensdagavond werd uitgebracht, spreekt het VVD-bestuur zich lovend uit over de wijze waarop Stomphorst en Van Werven zich gedurende meerdere raadsperioden verdienstelijk hebben gemaakt voor hun partij. Beiden hadden ook inbreng bij het programma waarmee de VVD eind dit jaar de verkiezingen ingaat. Mogelijk blijven beiden landelijk lid van de VVD na 1 januari.

Nieuws

Meest gelezen

menu