VVD en PvdA willen Gockingaheem redden

Gockingaheem. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De coalitiepartijen PvdA en VVD in Menterwolde willen er alles aan doen om verzorgingshuis Gockingaheem in Noordbroek open te houden.

Zonnehuisgroep Noord, waartoe Gockingaheem behoort, maakte vorige week bekend dat dit huis tussen 2018 en 2019 sluit. Beide partijen gaan hierover schriftelijke vragen stellen aan het college.

Ze willen dat het gebouw behouden blijft voor zorg van ouderen. ,,Sommigen wonen hun hele leven in Noordbroek. We gaan kijken of er mogelijkheden zijn om met Woonstichting Groninger Huis, andere belanghebbenden en de inwoners invulling te geven aan dit tehuis", zegt VVD-fractievoorzitter Mieke Bos.

,,We moeten er niet klakkeloos mee akkoord gaan dat het tehuis dicht gaat. Misschien moeten we ons wel aansluiten bij de andere verzorgingshuizen die tussen 2018 en 2019 dichtgaan. Samen kunnen we dan één vuist maken."

Zonnehuisgroep Noord wil ook De Wierde in Grijpskerk, Solwerd in Appingedam en Hippolytushoes in Middelstum sluiten. Oud-burgemeester en geboren Middelstumer Meindert Schollema is deze week een reddingsactie gestart om het Hippolytushoes, in welke vorm dan ook, te behouden voor Middelstum.

Vanuit Menterwolde is contact gelegd met Schollema om gezamenlijk op te trekken in de strijd tegen sluiting.

PvdA-raadslid Anja van Duren: ,,Gockingaheem is het enige verzorgingshuis in de gemeente. Als politiek moeten we hier iets mee. Vandaar dat we nu werken aan schriftelijke vragen aan het college. Misschien kan er andere zorg komen, in afgeslankte vorm of kan er samen met thuiszorg iets gebeuren."

Nieuws

Meest gelezen

menu