VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vreest totale lockdown als mensen zich niet aan coronaregels houden

VVD'er Dijkhoff pleit voor sterke overheid ANP

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vreest een totale lockdown als mensen zich niet aan coronaregels houden.

Hij reageert hiermee op uitlatingen van D66-voorman Rob Jetten  De beperking van de openingstijden in de horeca in delen van het land is volgens hem niet genoeg om de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff denkt dat geen enkele maatregel genoeg zal zijn, zolang mensen zich niet aan de basisregels houden.

'Totale lockdown veroorzaakt enorm veel schade'

,,Als bij elke maatregel heel veel Nederlanders randjes opzoeken, of stiekem toch dingen doen, dan helpt niks meer. Dan moeten we uiteindelijk in een totale lockdown, met enorm veel schade."

De beperking van de openingstijden in de horeca in delen van het land is niet genoeg om de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Dat denkt D66-voorman Rob Jetten.

Testbeleid op orde brengen

Of aanvullende maatregelen nodig zijn, weet Jetten niet zeker. ,,Niet per se, maar ik wil wel weten wat allemaal wordt overwogen door het kabinet. Het allerbelangrijkste is om het testbeleid op orde te krijgen", aldus Jetten, zodat iedereen met klachten tijdig kan worden getest. Over het testbeleid 'waren vorige week verontrustende berichten van de GGD, daar wil ik duidelijkheid over'.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu