VVD Stadskanaal wil duidelijkheid over aanstelling nieuwe burgemeester

Gemeentehuis in Stadskanaal Foto: DVHN

Klopt het dat de nieuwe burgemeester van Stadskanaal later wordt benoemd omdat de Koning met vakantie gaat? Dat wil de VVD-fractie van de gemeente graag weten van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Fractievoorzitter Hans Klopstra heeft vragen gesteld naar aanleiding van een artikel van RTV Noord . Daarin wordt Van Mastrigt geciteerd na een uitspraak in de Veiligheidsraad van Groningen. Ze zou gezegd hebben dat Klaas Sloots later benoemd wordt dan gepland. Dat zou komen doordat de Koning dan op vakantie zou zijn.

Klopstra wil graag weten of ze juist is geciteerd en waarom de gemeenteraad daar niet over is geïnformeerd. De politicus trekt in twijfel of het wel klopt wat Van Mastrigt zegt, immers in het verleden benoemde de Kroon ook weleens een burgemeester vanaf een vakantieadres, stelt de VVD.

Bovendien twijfelt Klopstra of de Koning überhaupt wel op vakantie gaat in coronatijd, aangezien hij eerder al eens werd teruggefloten door minister-president Mark Rutte.

Als het wel klopt, dan wil de VVD graag weten van wie zij de informatie heeft en wat de gevolgen zijn voor de benoeming van Klaas Sloots.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu