Vaccinatiebereidheid in Ommelander Ziekenhuis hoog: 95% van medewerkers laat zich inenten tegen het coronavirus

Foto: OZG Archief: DvhN

Verreweg de meeste medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis die afgelopen dagen de kans kregen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus hebben ook daadwerkelijk het vaccin genomen. 192 van de tweehonderd medewerkers hebben zich laten vaccineren. Dat is 95% van het totaal.

Vrijdag rondde het ziekenhuis de vaccinaties af. Regiehouder Cor Prins heeft de vaccinatierondes begeleid. „Het was heel duidelijk dat iedereen uit overtuiging en met positief gevoel een vaccinatie kwam halen. Voor sommigen was het een beetje spannend, maar vrijwel iedereen had zoiets van: het voelt goed om dit te doen. Er zijn ook geen incidenten geweest. Na afloop van de vaccinatie moesten de mensen even een kwartiertje blijven zitten. Zodat we konden monitoren of er een reactie is. Al met al een positieve en soepele operatie.”

‘Blij met hoge respons’

Bas Wallis de Vries, van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis, is blij met de vaccinaties en de hoge respons: „Het is van groot belang voor de continuïteit van onze zorg dat deze verpleegkundigen en artsen uit de acute zorg nu gevaccineerd zijn. We hopen dat het eraan bijdraagt dat we de nodige zorg, zowel voor coronapatiënten als voor de andere patiënten ook de komende periode kunnen blijven bieden. Het feit dat de belangstelling om daadwerkelijk gevaccineerd te worden zo hoog is, stemt ook positief. Het laat zien hoezeer we hier allemaal vastbesloten zijn om dit virus eronder te krijgen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu