Vakbond dreigt met nieuwe OV-staking: nu op Arriva-treinen

Arriva koopt schonere treinen voor noorden ANP

Als OV-bedrijf Arriva niet voor 16 maart een beter cao-bod doet aan vakbond FNV, leggen treinmachinisten vanaf die dag het werk neer.

De bond komt met het ultimatum nu de achterban een cao-eindbod van de regionale vervoerders Arriva en Keolis unaniem heeft afgewezen. Arriva rijdt op de meeste spoortrajecten in Friesland en Groningen, Keolis is actief in Gelderland.

De werkgevers bieden 2 procent per 1 januari 2018, de werknemers willen 3,5 procent. Ook vindt de FNV dat Arriva en Keolis te weinig doen tegen de werkdruk.

‘Minder dan bij NS’

,,Het eindbod is voor buschauffeurs, machinisten en stewards in de breedte veel te laag. Bovendien verdient een machinist bij Arriva 10 procent minder dan bij de NS”, aldus bestuurder Pieter Beuzenberg. ,,We willen een model afspreken waarbij we binnen vijf jaar het verschil overbruggen.”

Wel bussen

De buschauffeurs van Arriva staken in Friesland niet. Dat gebeurde al op 4 januari, toen de vakbonds actie voerde voor een andere cao (streekvervoer). Ook hierin hebben de partijen elkaar nog niet gevonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu