Vakjury vindt Forum Groningen de Beste Bibliotheek van Nederland, maar LocHal in Tilburg wint, dankzij publiekstemmen

Foto: Bibliotheekblad.

Werd Forum Groningen de afgelopen weken nog Beste Gebouw van Nederland 2020 en kreeg het de Architectenweb Award, de titel Beste Bibliotheek van Nederland ging dinsdag aan haar neus voorbij.

LocHal Tilburg werd de Beste Bibliotheek van Nederland 2020, met 5000 publieksstemmen.

LocHal was één van de vijf genomineerde bibliotheken: naast Forum Groningen waren bibliotheken in Wageningen, Zoetermeer en Eemnes in de run voor de titel.

Vakjury was voor Forum

,,Er deed zich dit jaar iets bijzonders voor”, zo schrijft Menno Goosen, hoofdredacteur van Bibliotheekblad, een van de initiatiefnemers van de verkiezing in een persbericht. ,,De mening van de vakjury en die van het publiek liepen voor het eerst sinds jaren wat de winnaar betreft behoorlijk uiteen. De hoogste ogen bij de vakjury scoorde Forum Groningen, ‘Bibliotheek van de toekomst’.”

Tweede

Forum Groningen staat op de tweede plek als je de beoordeling van de vakjury en de publieksjury in percentages bekijkt: LocHal Tilburg kreeg 30,4 procent van de stemmen, Forum Groningen 26,0 procent.

Met de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland willen Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion laten zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.

Nieuws

Meest gelezen

menu