Van Hommius via Schuitendiep naar De Kade, een nieuw concept op een vertrouwde plek in Groningen: corona kwam, een chef ging, maar Astrid Breurken schenkt voort

Altijd prettig, horecaondernemers met ambitie en voelbare energie, maar zonder klantverjagende pretenties. Astrid Breurken (36) zet restaurant Schuitendiep in Groningen om in wijncafé De Kade. Een nieuwe vorm. Wijn op afspraak, zeg maar.

Astrid Breurken voor haar nieuwe wijncafé De Kade, voorheen Restaurant Schuitendiep.

Astrid Breurken voor haar nieuwe wijncafé De Kade, voorheen Restaurant Schuitendiep. Foto: Jan Willem van Vliet

Je kunt er dus niet zomaar even binnenlopen. De Kade is bedacht voor groepen; voor borrels, feesten, bedrijfsuitjes en zo. Wie zoiets wil dient een afspraak te maken. De ‘schade’ wordt bij elk glas genoteerd, op één rekening, en uiteindelijk ligt de ondergrens voor de rekening op 500 euro. Haalt een gezelschap dat niet, jammer, de kassa doet dat wel. Volgende keer beter je best doen.

Zo nu en dan een plukje klanten, dat was niet de opzet

Nieuws

menu