Van de Looi: ‘Krijg ik het ergens anders ook voor elkaar?’

Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen, wil ergens anders zijn geluk beproeven. Van de Looi vertrekt aan het einde van dit voetbalseizoen bij FC Groningen.

Van de Looi heeft een contract dat loopt tot het eind van dit seizoen. Dit wordt niet verlengd. Wat de trainer daarna gaat doen kon hij nog niet zeggen.

Het vertrek heeft, volgens de trainer, niets te maken met de slechte prestaties van FC Groningen de afgelopen weken en het gemor vanuit de supporters. Vorige week vrijdag werd de trainer nog uitgefloten na een 0-0 gelijkspel tegen NEC in eigen huis.

Van de Looi: ,,Ik loop zeker niet weg voor wat tegenwind. Dat hebben we vaker gehad en we zijn er altijd sterk uit tevoorschijn gekomen.’’ De trainer is, naar eigen zeggen, toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Krijg ik het ergens anders ook voor elkaar?''

FC Groningen-directeur Hans Nijland noemt het vertrek van Van de Looi ,,een donderslag bij heldere hemel''. Hij hoorde dinsdag, vlak voor de wedstrijd tegen Willem II van de beslissing. ,,Ik ben blij dat we daar nog in de allerlaatste minuut een punt hebben kunnen pakken.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu