Van de Looi weg bij FC Groningen

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. Dat heeft de trainer de clubleiding laten weten. De oefenmeester, die de laatste tijd onder vuur lag bij supporters vanwege het vertoonde spel, had een aflopend contract.

Het vertrek heeft, volgens de trainer, niets te maken met de slechte prestaties van FC Groningen de afgelopen weken en het gemor vanuit de supporters. Vorige week vrijdag werd de trainer nog uitgefloten na een 0-0 gelijkspel tegen NEC in eigen huis.

Van de Looi: ,,Ik loop zeker niet weg voor wat tegenwind. Dat hebben we vaker gehad en we zijn er altijd sterk uit tevoorschijn gekomen.’’ De trainer is, naar eigen zeggen, toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Krijg ik het ergens anders ook voor elkaar?''

Dinsdag maakte Van de Looi bij de club kenbaar dat hij zijn aflopende verbintenis niet gaat verlengen, woensdag bracht FC Groningen naar buiten. In januari zijn er nog gesprekken geweest over contractverlenging. Beide partijen wilden er graag uitkomen.

Van de Looi zal de geschiedenis in gaan als meest succesvolle oefenmeester ooit van FC Groningen. In het seizoen 2014-2015 sleepte hij met zijn selectie de eerste echte prijs in de Groninger clubhistorie in de wacht, de KNVB-beker. In zijn eerste twee seizoenen wist hij twee keer Europees voetbal te halen.

De 43-jarige Van de Looi is sinds het seizoen 2013-2014 hoofdtrainer van FC Groningen, maar hij staat al sinds het jaar 2000 op de loonlijst van de club. Na een periode als speler werd Van de Looi trainer van de beloften van FC Groningen, In 2010 promoveerde hij tot assistent-trainer, eerst aan de zijde van Pieter Huistra en daarna als rechterhand van Robert Maaskant.

Bekijk hieronder de persconferentie van trainer Van der Looi en directeur Hans Nijland:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
FC Groningen
menu