Van ongure steeg naar trekpleister: kijk hoe de vieze Papengang in Groningen erbij ligt (en hoor over de aanstaande opknapbeurt)

Chris Garrit, eigenaar van EM2 en oud-nachtburgemeester van Groningen deelt goed nieuws. De Papengang in Groningen, berucht door overlast van junks en dealers, krijgt een opknapbeurt.

Ondernemers in de Gronimngse binnenstad en de gemeente zijn van plan om het zijstraatje in het uitgaansgebied 'eindelijk' onder handen te nemen. Volgens Garrit hebben ze de afspraak gemaakt er de schouders onder te zetten. In een bericht op Facebook vraagt hij welke verbeteringen mensen graag zouden zien in de Papengang.

Dealers en troep

Het steegje van de Peperstraat naar de Oosterstraat is volgens Garrit 'een beetje vies'. Daarmee verwijst hij naar de dealers die er vaak rondhangen en de troep die er regelmatig ligt.

Garrit en Jan Hammingh, de eigenaar van de Warhol, fantaseerden al langer over een verbetering van het steegje. Afgelopen week gingen ze om tafel met andere ondernemers, de gemeente, de Stadsbouwmeester en de eigenaren van de gebouwen in en rond het steegje. Die partijen hebben nu afgesproken dat ze er samen de schouders onder zetten.

Kunst en licht

Wat er in de Papengang moet komen?,,Zelf zat ik te denken aan mooie gekleurde lampjes, voor een soort festivalsfeer. Plus meer kunst en een grote toegangspoort aan de kant van de Oosterstraat”, vertelt Garrit enthousiast.

Daarnaast komt er wellicht meer kunst, een terrasje op het plein en een kraan met drinkwater voor het uitgaanspubliek. ,,Mochten er dan nog problemen zijn door overlast van het een of ander, dan vragen we natuurlijk de burgemeester om in actie te komen. Dat wordt ook wel tijd”, aldus Garrit.

Gas geven

Die make-over moet in ieder geval snel beginnen. Garrit: ,,We gaan direct gas geven en beginnen gewoon. Mocht de gemeente direct willen aanhaken, dan moeten ze dat vooral doen, maar we gaan er zeker niet op wachten."

Nieuws

Meest gelezen

menu