Familieleden van Syriërs in de noodopvang in Zuidbroek zijn getroffen door aardbevingen in hun vaderland en in Turkije: 'Haal me naar Nederland, smeekte mijn dochtertje'

In de noodopvang van Zuidbroek zijn Syriërs wanhopig over het lot van hun naasten die zijn getroffen door de aardbeving. Wie vast zit in de asielprocedure kan moeilijk reizen of op een andere manier helpen. ,,Vanbinnen sta je in brand, maar er is niets dat je kunt doen.”

In de Eurohal in Zuidbroek zitten Syriërs Abdo Al Abrahim, Mohamed Al Bakri en Omar Selim in de noodopvang. Hun families zijn getroffen door de aardbeving, maar ze kunnen niet naar ze toe. ,,Als ik hun niet hiernaartoe kan halen, geef me dan de mogelijkheid om te reizen."

In de Eurohal in Zuidbroek zitten Syriërs Abdo Al Abrahim, Mohamed Al Bakri en Omar Selim in de noodopvang. Hun families zijn getroffen door de aardbeving, maar ze kunnen niet naar ze toe. ,,Als ik hun niet hiernaartoe kan halen, geef me dan de mogelijkheid om te reizen." Foto: Duncan Wijting

Maandag om vijf uur ‘s ochtends klonk de schreeuw door de Eurohal in Zuidbroek. Een wanhoopskreet van een man die zijn vrouw en kinderen was verloren door de aardbeving.

‘In tien jaar oorlog was het nog nooit zo erg’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's