Vandalen vernielen toestellen van Speeltuin De Speulbult in Wagenborgen en laten zwerfvuil achter

Speeltuin 'De Speulbult' in Wagenborgen. Foto: Mark Heikens/112 Groningen

Speeltuin De Speulbult in Wagenborgen wordt geteisterd door vandalen. Ze proberen de toestellen kapot te maken en gooien allerlei afval op de grond.

Het bestuur van de speeltuin is er klaar mee. ,,De afgelopen weken constateerden we dat er meer zwerfvuil in de speeltuin lag. Lege blikjes, lege zakken chips en soms glas”, zegt Edwin Stubbe. ,,Met het opruimen daarvan ontdekten we dat vandalen hebben geprobeerd de toestellen in de brand te steken. De toestellen zijn van hout en in de gaten en kieren was papier gestoken.”

Afgelopen week lag de speeltuin bezaaid met condooms. ,,Dat hoort gewoon niet thuis in een speeltuin voor kleine kinderen.”

Piemels op de ramen en kapotte bankjes

Het probleem speelt niet alleen in de speeltuin. Ook op het schoolplein ligt meer troep en worden spullen kapot gemaakt. ,,Daar hebben ze met iets scherps in een fietszadel geprikt van een fiets die was blijven staan, ze hebben de planken van een bankje afgetrapt, de schommel is gesloopt en er zijn piemels op het raam van de school getekend.”

Op Facebook roepen de beheerders van de speeltuin omwonenden op om een oogje in het zeil te houden. ,,We hebben nog geen aangifte gedaan. We hopen dat dit eerst genoeg is. Het opruimen van een leeg blikje hier en daar is niet zo’n probleem, maar vernieling en condooms rondstrooien gaat te ver.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu