Vapiano maakt doostart: pizza- en pastaketen heropent in juni

Een vestiging van Vapiano. Foto: Shutterstock

De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano, die een paar weken geleden failliet werd verklaard, verdwijnen niet uit ons land. De keten maakt een doorstrat. Vapiano heeft vestigingen in Groningen en op tien andere plekken in Nederland.

Dat meldt de curator van de Nederlandse tak van het Duitse concern. Het is nog onduidelijk of alle vestigingen blijven bestaan of alleen een deel daarvan. Vapiano heeft onder meer twee restaurants in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.

Faillisement na coronacrisis

Op 30 april sprak de rechtbank Gelderland het faillissement uit van Vapiano Nederland. Dit was het directe gevolg van de faillissementsaanvraag van het Duitse moederbedrijf begin april en de gedwongen sluitingen vanwege Covid-19. ,,Wij zijn ontzettend blij voor onze medewerkers en onze gasten dat Vapiano Nederland op een positieve manier door kan gaan. Wij danken alle betrokkenen voor hun inzet en vertrouwen”, aldus de woordvoerder van de keten.

In juni weer open

De restaurants openen hun deuren binnenkort als de horeca op 1 juni weer open mag. Volgens de woordvoerder gaat Vapiano nu zijn best doen om restaurants aan te passen aan de voorzorgsnormen met het oog op het coronavirus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu