Grote brand in Scheemda legt schuur in as (update)

Foto: De Vries Media

In een schuur achter een woning aan de Molenstraat in Scheemda is dinsdagavond brand ontstaan, waar erg veel rook bij vrijkomt.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweerlieden van Scheemda, werden rond half negen ‘s avonds gealarmeerd voor de woningbrand.

Bij aankomst sloegen aan de achterzijde de vlammen al uit de schuur, waar waarschijnlijk papier in is opgeslagen.

De brandweerlieden zijn momenteel nog bezig met het blussen van de schuur. Voor de brand is al vrij snel opgeschaald naar een grote brand en de straat is door hulpdiensten afgezet. Een naastgelegen schuur is leeggehaald en het dak van de schuur wordt natgehouden. De brandweer zal nog geruime tijd aanwezig zijn om de brand te blussen en vervolgens na te blussen.

Genoeg bluswater

Om de brandweerauto’s te voorzien van voldoende bluswater, is er een waterwagen uit Zuidlaren gealarmeerd. Uit voorzorg is er ook een ambulance ter plaatse gekomen. Het gebied rondom de schuur en de toegangswegen richting de schuur zijn afgesloten. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog onbekend.

Update 23.08

De brandweer meldt dat de brand onder controle is, maar nog niet is geblust. De aanwezige brandweerlieden zijn nog een tijd bezig met nablussen. Bij het nablussen komt rook vrij. Samen met de gemeente onderzoekt de brandweer of er asbest is vrijgekomen. Als dat zo is, krijgt de omgeving een brief van de gemeente.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu