Meeste basisscholen in Drenthe en Groningen maandag dicht wegens winterse weer. Ook veel eindexamenleerlingen maandag niet naar school

'Aantal scholen maandag mogelijk nog dicht wegens winterweer' ANP

De meerderheid van de 580 basisscholen in Drenthe en Groningen blijft maandag dicht. Dit keer niet vanwege corona, maar door het extreme winterweer.

De basisscholen zouden maandag voor het eerst na de wekenlange corona-sluiting weer open gaan. Maar de verwachting is dat veel docenten en leerlingen maandagochtend de scholen niet kunnen bereiken door sneeuw en gladheid.

Eindexamenleerlingen ook thuis

Ook middelbare scholen zoals het Dr. Nassau College in Assen en het Ubbo Emmius met locaties in Winschoten, Onstwedde en Stadskanaal, hebben ouders geïnformeerd dat de deuren dicht blijven en lessen online gegeven worden. Veel middelbare scholen zijn deze lockdown open voor fysieke lessen voor eindexamenleerlingen en kwetsbare jongeren.

Mogelijk gaat een aantal scholen in Noord-Groningen morgen wel open, omdat daar nog weinig sneeuw is gevallen.

De meeste scholen hebben de ouders inmiddels gemaild en anders wordt hen geadviseerd in elk geval maandagochtend de mailbox te checken. Veel scholen plaatsen ook actuele informatie op hun websites.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu