Veendam krijgt asielboot voor 300 mensen

Een drijvend hotel. FOTO DVHN

In Veendam worden 300 vluchtelingen opgevangen in een asielboot. De opvang wordt ingericht voor de duur van drie jaar.

Dit heeft de gemeente Veendam dinsdagmiddag bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag werd de gemeente benaderd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om een opvanglocatie te realiseren. Burgemeester en wethouders werken hieraan mee en praten de komende weken verder over de voorwaarden rond de opvang.

De vluchtelingen worden in Veendam ondergebracht in een boot met woonunits. De boot, een zogeheten ‘floatel’ wordt afgemeerd aan de kade van het A.G. Wildervanckkanaal aan de Lloydsweg in Veendam.

De gemeente Veendam en het COA houden woensdag 8 juni 2016 een informatiebijeenkomst voor ondernemers en een informatiemarkt voor inwoners. Direct omwonenden en naastgelegen bedrijven hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De bijeenkomst voor ondernemers is besloten. De informatiemarkt voor inwoners van de gemeente Veendam wordt gehouden in het Indoorcentrum aan het Jan Salwaplein 1 in Veendam. De informatiemarkt begint om 17.00 uur.

Veendammers die geen uitnodiging hebben gehad kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden met naam en adres via opvangvluchtelingen@veendam.nl .

Op dinsdag 14 juni vergadert de gemeenteraad over de komst van de boot.

Nieuws

menu