Veendammer goudsmid en juwelier onder een dak

Joseph Kremer. Foto Archief DvhN Harry Tielman

Hij is juwelier, zij is goudsmid. Corona of niet: vrijdag (her)openden ze hun totaal verbouwde zaak in het centrum van Veendam. Van twee panden maakten ze één winkel met eigen werkplaats.

Verderop in het centrum zijn winkels gesloten. Etalages van leegstaande winkelpanden zijn beplakt met posters om te verhullen dat er geen activiteit meer is.

Reuring is er des te meer aan de Promenade waar het familiebedrijf van de Kremers het winkeloppervlakte verdubbelde: van 108 naar 215 vierkante meter. Het is een van de grootste juwelierszaken van het Noorden, zegt juwelier Joseph Kremer. Zijn familie zit sinds 1930 ‘in de sieraden’. Familieleden hebben zaken in Emmen, Groningen en Stadskanaal.

Eind vorig jaar werd de leegstaande winkel (de oude Foto Kral) aangekocht. Begin dit jaar begon de verbouwing en werd een begin gemaakt met het samenvoegen van beide panden. De bestaande zaak is compleet gestript. Er kwam een nieuwe pui en achter kwam een eigen werkplaats voor Kremers vrouw, goudsmid Elisa. Ze doet haar werk zichtbaar voor het publiek. Winkel en werkplaats zijn met een glaswand gescheiden.

Investeren

1 mei stond de opening gepland. ,,Helaas werden onze plannen vertraagd door Corona’’, zegt de ondernemer die wat slapeloze nachten heeft gehad. Want de se zaak biedt (parttime) werk aan 11 mensen en heeft als gevolg van de Coronacrisis een behoorlijke omzetverlies geleden. ,,Dat heeft ons er niet van weerhouden toch te investeren.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu