Veendammer theaterfoyer transformeert weer tot podium

The Black Ravens . Foto Blueprint

Twee van de bekendste programmeurs in Veendam beginnen voorzichtig weer met livemuziek. Bert Kraan van de stichting Kleinkunst start de Koopavondconcerten op; Thomas Kaldijk zijn semi live-internetradioprogramma Blueprint.

Beiden hebben hun werkruimte in de foyer van het Veendammer cultuurcentrum vanBeresteyn. De heren hebben er zin. ,,Al gaat het natuurlijk anders dan anders’’, zegt Kraan (1938). Hij staat sinds jaar en dag op de donderdagavonden met het programma Koopavondconcerten in de foyer. Gratis en laagdrempelige optredens die in een mum van tijd ‘uitverkocht’ zijn en waar tal van artiesten uit Groningen vooral optreden.

Aanpassen

Kunnen er normaal rond de 200 mensen in de foyer, in deze coronatijd worden niet meer dan 70 bezoekers toegelaten. Het eerste concert is op donderdagavond 3 september. Tiroler Henkie (’Die Goldene Stimme aus Holland’) bijt het spits af. Kaarten zijn af te halen aan de kassa van vanBeresteyn (maximaal twee kaarten per persoon).

Ook Kaldijk rept van bijzondere tijden. ,,De laatste live aflevering was op 28 februari. Toen was het afgelopen met live muziek.’’ Nu her en der weer wordt opgetreden, heeft ook Kaldijk besloten voorzichtig en indachtig de algemene richtlijnen, weer te beginnen.

Theaterfoyer

Vrijdag 11 september komt hij met de eerste live-aflevering vanuit de theaterfoyer. Hij start met het rockabilly trio The Black Ravens en de viermansformatie Wandering. Belangstellenden die de (gratis) optredens bij willen wonen kunnen zich per mail opgeven (thomaskaldijk@gmail.com). Het radioprogramma is later ook digitaal te beluisteren op rootsparadise.nl/blueprint of rtveen.nl/programmering/blueprint/ .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu