Handgranaat met inhoud gevonden onder auto in Groningen: 'Dacht eerst dat het speelgoed was"

Een bomverkenner gaat naar het voorwerp toe dat onder de witte Seat rechts ligt. Foto: ProNews

In de Groningse wijk Corpus den Hoorn is maandagochtend een handgranaat gevonden. Het explosief lag onder een geparkeerde auto aan de Paracelsusstraat. De eigenaar van de auto heeft geen idee hoe het voorwerp er komt. Rond 13.00 bevestigde de politie dat het inderdaad om een granaat met inhoud gaat.

De politie, brandweer, Defensie en de Explosieven Opruimings Dienst kwamen ter plaatse. Ook de recherche werd ingeschakeld.

Een bomverkenner heeft het projectiel opgehaald voor onderzoek. Rond 13.00 uur maakte de politie bekend dat het daadwerkelijk om een handgranaat met inhoud gaat.

De granaat is ontmanteld en wordt onderzocht op sporen. De politie meldt dat onduidelijk is wie het explosief plaatste en waarom. Er wordt een onderzoek gestart.

‘Vriendin in de stress’

De eigenaar van de auto heeft geen idee hoe het voorwerp onder zijn wagen terecht komt. „Zelf ben ik niet zo snel bang, maar ik vind het wel vervelend dat mijn vriendin in de stress zit hierdoor.” De autobezitter trof het voorwerp niet zelf aan.

Het was bouwvakker Wilco Mulder die langs de witte auto liep en iets vreemds zag liggen. Mulder seinde de politie in. „Al dacht ik in eerste instantie dat het speelgoed was.” Hij maakte onderstaande foto van de granaat.


Buurt geschrokken

Uit voorzorg werd de straat afgezet. De buurt is flink geschrokken. Een moeder en twee kinderen onvluchtten hun huis. „Als dat ding ontploft, wil ik hier niet zijn”, zei ze.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu