Verdachte in moordzaak Jaagpad in Groningen: 'Ik heb niks gedaan'

De politie speurt op het Reitdiep in Groningen naar het wapen waarmee Hidde Bergman op het Jaagpad gestoken is. Foto: 112Groningen/Joey Lameris

De 28-jarige Milton T. verklaarde dinsdagochtend tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank van Groningen dat hij niet schuldig is aan de moord op Hidde Bergman. De strafzaak tegen T. zou vandaag inhoudelijk worden behandeld, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld.

Het politieonderzoek is afgerond en ook de rapportages vanuit Pieter Baan Centrum zijn gereed. Een van de problemen is dat T. nauwelijks contact kan hebben met zijn advocaat Natacha Harlequin. De raadsvrouw zegt dat ze de zaak niet goed kan voorbereiden.

De rechtbank verzocht de officier van justitie zijn invloed aan te wenden zodat de advocaat haar cliënt kan bezoeken. Door het virus zijn bezoeken aan gevangenissen momenteel niet mogelijk. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor augustus of september.

Niks gedaan

Milton T. was via een beeldverbinding in de rechtszaal aanwezig. Toen de rechters hem vroegen of hij nog wat wilde zeggen, antwoordde hij: ,,Ik heb niks gedaan. Ik hoop dat jullie dat gaan zien.’’

De moord op Hidde Bergman (27), deze week een jaar geleden, leidde tot veel onrust. T. werd een kleine maand na de moord in Groningen aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu