Man die Cindy Woo uit de Briljantstraat in Groningen om het leven bracht in tranen: 'Zij was een geweldig lieve vrouw'

Voor de rechtbank in Groningen is donderdag officieel het strafproces begonnen tegen de 58-jarige Remy Y. uit Groningen. De man zou in maart van dit jaar de 46-jarige Cindy Woo in haar woning aan de Briljantstraat in de stadswijk Vinkhuizen om het leven hebben gebracht.

Foto: 112 Groningen

Foto: 112 Groningen

De strafzaak wordt later dit jaar inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie gaat vooralsnog uit van moord. Advocaat Tony Boersma gaat uit van doodslag, de lichtere variant. Dat de man schuldig is staat niet ter discussie.

De advocaat stelde dat Y. en Cindy Woo lange tijd een goede relatie hebben gehad. ,,De laatste tijd kwamen ze wat meer tegenover elkaar te staan. Op 15 maart ging Y. naar haar toe om met haar te praten. Tijdens dat gesprek knapte er iets.’’

112-meldingen en WhatsApp-berichten

Om de context te duiden wil de advocaat de gesprekken afluisteren van de 112-melding. Daarop is volgens de raadsman te horen dat Y. zeer emotioneel is. Ook verzocht hij de rechtbank inzage te krijgen in WhatsApp-berichten tussen het slachtoffer en Y.

Aan het einde van de korte zitting vroeg een hevig geëmotioneerde Y. of hij een brief mocht voorlezen. Hij betuigde daarin zijn spijt. Hij kampt met schuldgevoelens en voelt veel schaamte. Tegen de kinderen van het slachtoffer zei hij te hopen dat ze het hem op een dag zullen vergeven.

Cindy was een geweldig lieve vrouw

In tranen: ,,Ik heb van haar gehouden, ik mis haar erg en ik kan het nog steeds niet geloven dat ze er niet meer is. Cindy was een geweldig lieve vrouw.’’

Cindy Woo was als lerares verbonden aan de dansschool El Bachatero in Groningen.

\

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
moord en doodslag
menu