Verdachten vechtpartij in Hoogkerk waarbij restauranthouder Kounatidis om het leven kwam blijven voorlopig vastzitten

Bij het restaurant van het slachtoffer werden bloemen gelgd. De mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij zijn dood blijven vastzitten. Foto: DVHN

De drie mannen die worden verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Lazaros Kounatidis (51) uit Hoogkerk blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdagochtend bepaald tijdens een eerste voorbereidende zitting.

Volgens de raadslieden zitten de verdachten vast op basis van dubieuze verklaringen van getuigen. Uit het inmiddels afgeronde politie-onderzoek zou niet blijken dat de drie verdachten geweld hebben gebruikt dat het slachtoffer fataal is geworden. Volgens de advocaten is er eerder sprake van noodweer.

De rechtbank vindt evenwel dat er nog voldoende ‘ernstige bezwaren’ (verdenkingen) zijn om de verdachten langer vast te houden.

Messteken werden slachtoffer fataal

Lazaros Kounatidis kwam op 16 augustus dit jaar om het leven bij een vechtpartij in de J. A. de Bree-Meijerstraat in Hoogkerk. Hij is geslagen en gestoken. Twee messteken in de rug zijn hem fataal geworden. Wat er precies is gebeurd is volgens de advocaten nog altijd onduidelijk. ,,Er zijn vooral veel geruchten en speculaties’’, zegt advocaat Willeke Koopmans.

Volgens de officier van justitie staat vast dat er twee groepen waren, die waren bewapend en elkaar te lijf gingen en daarbij niet terughoudend waren. ,,En er lag iemand op de grond dood te gaan.’’ Veel direct betrokkenen hebben volgens de officier van justitie niet of slechts summier willen verklaren.

Van noodweer is volgens de officier van justitie geen sprake. Wel is er volgens hem door beide partijen geweld gebruikt. De officier van justitie: ,,Met een gemak dat schrikbarend is.’’

De strafzaak zal ergens in 2021 inhoudelijk worden behandeld. De komende maanden worden op verzoek van de advocaten nog getuigen gehoord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu