Verdachten van moord op Griekse restauranthouder blijven langer vast zitten

De J.A. de Bree-Meijerstraat in Hoogkerk, waar half augustus een geweldsincident plaatsvond. Foto: DvhN

De drie mannen uit Hoogkerk die zijn opgepakt in verband met de dood van Lazaros Kounatidis blijven nog 14 dagen vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten.

De verdenking is betrokkenheid bij de dood van de Griekse restauranthouder (51). Het Openbaar Ministerie wil geen informatie geven over wie welk aandeel heeft gehad. Kounatidis kwam zaterdagnacht om bij een vechtpartij in Hoogkerk. Hij kwam op voor zijn zoon die ruzie heeft met een voormalige vriendengroep in Hoogkerk.

De groep treft elkaar geregeld in het Suikerhonk aan de Zuiderweg. De 51-jarige verdachte is de officieuze ‘voorzitter’ van de ontmoetingsplek. Ook zijn zoon (23) en een vriend (24) zijn aangehouden. In het verleden waren de drie verdachten regelmatig te gast in Lazaros’ restaurant Olympia in de Zwanestraat in Groningen.

OM onderzoekt ook andere betrokkenen

In de woonwijk pal tegenover het Suikerhonk liep een confrontatie zaterdagnacht helemaal uit hand. De Griek, geboren en getogen in Groningen, werd zwaar mishandeld met honkbalknuppels en een mes.

Het Openbaar Ministerie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak, ook naar de rol van eventuele andere betrokkenen. ,,Dat leidt eventueel tot extra dagvaardingen’’, zegt woordvoerder Bart Olmer.

Nieuws

Meest gelezen

menu