Verdeeldheid binnen PvdA om samengaan met GroenLinks en regeringsdeelname, maar prominenten in Drenthe en Groningen bekijken het nuchter. 'We zijn een volkspartij. Daarbinnen is altijd discussie'

Op de ledenraad van de PvdA zaterdag in Zeist beloven regeringsdeelname en samengaan met GroenLinks een heet hangijzer te worden. Noordelijke partijprominenten reageren nuchter.

Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer over de kabinetsformatie.

Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer over de kabinetsformatie. Foto: ANP/Bart Maat

De formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet slepen zich nog altijd moeizaam voort. In een poging het schip vlot te trekken zijn de PvdA en GroenLinks aan boord gesprongen. De partijen worden uitgenodigd gezamenlijk op te treden als één links blok in een kabinet met VVD, D66 en CDA. Binnen de PvdA wordt daar wisselend over gedacht. Er wordt zaterdag tijdens de ledenraad in Zeist zelfs een motie in stemming gebracht om deelname aan zo’n kabinet met de VVD te dwarsbomen.

Nieuws

menu