Verdronken jongen in Moekesgat in Ter Apel was minderjarige asielzoeker: 'Duikers van de brandweer zijn gaan zoeken en hebben hem gevonden'

Het asielzoekcentrum in Ter Apel. Foto: Boudewijn Benting

De jongen die vrijdag verdronk in de natuurplas Moekesgat in Ter Apel, was een minderjarige bewoner van het plaatselijke asielcentrum.

Dat heeft de politie bevestigd.

De 16-jarige jongen hield zich met enkele medebewoners op aan de rand van Moekesgat, niet daar waar de gelijknamige camping ligt maar aan de overzijde, en wilde volgens de politiewoordvoerder zwemmen.

Hij sprong in het water maar kwam niet boven. ,,De medebewoners hebben alarm geslagen, hulpverleningsdiensten zijn ter plekke gegaan’’, zegt de politiewoordvoerder. ,,Duikers van de brandweer zijn gaan zoeken en hebben hem gevonden. Toen bleek dat er geen redding meer mogelijk is.’’

Voorlichting

Voor zover de woordvoerster van het COA weet, kwam het niet eerder voor dat een bewoner van het asielcentrum in Ter Apel de verdrinkingsdood stierf. Het COA geeft aan bewoners van azc’s, niet alleen dat in Ter Apel, structureel voorlichting over de risico’s van het zwemmen in buitenwater. Dit omdat veel asielzoekers het zwemmen niet machtig zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu