Verfwinkel Bossina gaat door als speciaalzaak

FOTO ARCHIEF DVHN

Verfwinkel Bossina ging in juni failliet en een doorstart was niet mogelijk. Nu heeft in hetzelfde pand een ondernemer toch een verfzaak geopend.

Een kwart eeuw reisde René Laeven langs verfzaken om de producten van fabrikanten aan de man te brengen. Een kwart eeuw droomde hij ook van een eigen zaak. Die droom is nu uitgekomen.

Heropening

Laeven heropende onder de naam Verfspeciaalzaak Bossina een oud familiebedrijf aan de Pottebakkersrijge in de binnenstad van Groningen.

Met de curator van het faillissement kwam hij niet tot overeenstemming en dus moest hij op eigen kracht zijn droom realiseren. De inrichting is nog niet voltooid, maar de winkeldeur heeft hij begin december van het slot gedaan. ,,Ik maak er een echte speciaalzaak van in verf en behang. Geen kunstenaarsspullen en geen grafische artikelen.’’

Milieuvriendelijk

Zijn vriendin Monique Haak is binnenhuisarchitecte en is zoveel mogelijk in de zaak aanwezig om klanten van advies te dienen. De filosofie van Laeven is duidelijk. ,,Wij brengen producten in de markt die milieuvriendelijk zijn. Verf kun je ook produceren en verkopen zonder aardolie en plastics, maar met grondstoffen uit de natuur. Voor bijzonder behang hebben we een exclusieve leverancier in Engeland.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu