Roodeschool eindelijk af van omstreden gascondensaatoverslag: terminal voor twee jaar dicht in afwachting van blijvende oplossing

In Roodeschool wordt in ieder geval de komende twee jaar geen aardgascondensaat meer overgeslagen. Eigenaar Noordgastransport heeft de zwaar omstreden overslag voorlopig naar Uithuizen verplaatst in afwachting van een blijvende oplossing.

Na ruim veertig jaar komt een verhuizing van de omstreden aardgascondensaatterminal uit de dorpskern van Roodeschool in zicht. Noordgastransport heeft de overslag voorlopig voor twee jaar verplaatst naar zijn locatie in Uithuizen, in afwachting van een definitieve oplossing.

Na ruim veertig jaar komt een verhuizing van de omstreden aardgascondensaatterminal uit de dorpskern van Roodeschool in zicht. Noordgastransport heeft de overslag voorlopig voor twee jaar verplaatst naar zijn locatie in Uithuizen, in afwachting van een definitieve oplossing. Foto: Archief Jan Zeeman

Dat schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief aan de Tweede Kamer. Die nam net voor de zomer een motie van de Groningse SP’er Sandra Beckerman en haar PvdA-collega en provinciegenoot Henk Nijboer aan om zo snel mogelijk een eind te maken aan de overslag middenin de dorpskern.

Jaren vruchteloos praten